Nekad o zaostajanju, sad o brzini kojom stižemo Mađarsku. . .

OBRENOVAC – Saglasan sam sa Milojkom Arsićem da će nam trebati vremena da stignemo Mađarsku po standardu, ali podsećam da smo u njegovo vreme, poredeći se sa tom zemljom, govorili o zaostajanju, a sada o sustizanju, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

Povodom procena Arsića da će Srbiji trebati 30 godina da sustigne Mađarsku, Vučić kaže da je njegova procena da će nam trebati manje vremena, ali da je suština u tome da se danas svakako govori o tome kolikom brzinom stižemo pojedine evropske zemlje, što govori da Srbija jeste na dobrom putu, te da i oni koji kritikuju, moraju da priznaju da Srbija danas napreduje.

„Arsić, koji je bio savetnik Mirka Cvetkovića, kaže da je Srbiji potrebno 30 godina da stige Mađarsku. Ja bih rekao manje, ali srećan sam što je stižemo, za razliku od vremena kada je on vladao i kada smo zaostajali i kada se ekonomski jaz produbljivao“, rekao je Vučić na pitanje novinara.

On je istakao da se danas govori kojom ćemo brzinom da stignemo Mađarsku, Slovačku, Češku, neke druge zemlje, što, kaže, govori koliko je Srbija na dobrom putu.

„Ja sam zadovoljan što oni koji nas kritikuju moraju da priznaju da napredujemo i to brže nego neke razvijene zemlje zapada. A, da li možemo brže… Daćemo sve od sebe i zato je važan Program ‘2025’, da ga ispunimo i da budemo posvećeni“, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar