Nema potrebe da se prave gužve na pumpama-nema restrikcija

BEOGRAD – Država je obezbedila dovoljno svih naftnih derivata i ne postoji apsolutno nikakva potreba da građani prave gužve na benzinskim pumpama, kao i da prave zalihe goriva, izjavio je danas za Tanjug pomoćnik ministarke rudarstva i energetiku za naftu i gas, Raša Kojčić.

„Nema nikakvih restrikcija u snabdevanju derivatima i, ako je neka kompanija uvela ograničenja u isporuci, to je zaista nedopustivo. Mi ćemo tražiti da, u skladu sa uredbom vlade, tržišna inspekcija to proveri“, rekao je Kojčić.

On je, istako da su objave koje su se pojavile na društvenim mrežama da je došlo do restrikcije derivata neutemeljene i ponovio da građani ne treba da brinu i da prave zalihe, jer je država obezbedila dovoljne količine derivata, koji se u skladu sa Uredbom prodaju po ceni od 179 dinara po litru za evrodizel i 171 dinar za benzin 95.

Na pitanje na kom nivou je zamrznuta cena gasa po Uredbi o privremenom ograničavanju cene gasa u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, Kojčić je rekao da je reč o prosečnoj ceni gasa iz novembra prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar