Nemački MTU remontuje motore V2500 iz flote Er Srbije

BEOGRAD – Nemački MTU u buduće će popravljati i remontovati motore V2500 za flotu aviona A319 i A320 kompanije Er Srbija.

Ti avioni, kako je rečeno Tanjugu u Er Srbiji, predstavljaju okosnicu flote te avio-kompanije.

MTU je pre nekoliko dana sa Er Srbijom potpisao ugovor o popravci i remontu vazduhoplovnih motora V2500.

Kako je tada saopštio MTU, čije je sedište u Hanoveru, šestogodišnji sporazum pokriva održavanje, popravku i remont, praćenje trendova motora i usluge rezervnih motora za flotu aviona A319 i A320 kompanije Er Srbija.

Direktor Tehnike Er Srbije Željko Pejović izrazio je zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora sa svetski poznatim stručnjacima za motore MTU Maintenance.

Uveren je da će nemački MTU dobro tehnicki brinuti o motorima iz flote Er Srbije i da će pružiti pouzdane, visoko individualizovane i ekonomične usluge.

Er Srbija upravlja ukupno 21 avionom, uključujući A330 za prekookeanske letove.

Direktor programa MTU Aero Engines Mihael Šrejog kaže da je ta kompanija specijalizova za prilagođena rešenja za vazduhoplovne motore i da su ponosni što je Er Srbija odabrala ponudu najboljeg sveobuhvatnog paketa za negu motora iz njene flote.

Kako su iz MTU-a rekli za portal Tango Six, ugovor MTU sa Er Srbijom neće imati dodirne tačke sa budućim postrojenjem MTU u Srbiji, koje će se baviti, bar prvih nekoliko godina, remontom pojedinačnih delova, ne konkretnom podrškom za održavanje i remontom celih motora.

Tango Six prenosi da je MTU suvlasnik proizvođača IAE za tip motora V2500, za koji proizvodi turbinu niskog pritiska i održava gotovo trećinu V2500 motora u globalnoj floti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar