Neprekidno radimo na rešavanju statusa zaposlenih

Povodom najave mirnog protesta sindikata, AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd je saopštio da kontinuirano već duže vreme rešava nasleđeni problem dela zaposlenih, koji su godinama, čak i po 15 godina, angažovani preko agencija na specifičnim poslovima.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, usled povećanog obima posla, redovno podnosi zahteve Komisiji za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava Vlade Republike Srbije, i na zakonski propisan način, kontinuirano pribavlja saglasnosti za svako povećanje broja zaposlenih i radno angažovanih lica.

Početkom ove godine, 200 zaposlenih koji su bili angažovani na određeno vreme, dobilo je odgovarajuće ugovore o radu na neodređeno vreme, navodi se u saopštenju.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kao društveno odgovorna kompanija, nastaviće da, u skladu sa potrebama nesmetanog rada i planovima razvoja, u saradnji sa sindikatima i nadležnim državnim organima radi u interesu svojih zaposlenih, u cilju nalaženja odgovarajućih rešenja za radno-pravni status zaposlenih na određeno vreme, zaključuje se u saoštenju.

Četiri sindikata kompanije Aerodroma Nikola Tesla saopštila su da je grupi od 200 zaposlenih u toj kompaniji prodžen ugovor na određeno vreme, umesto da, kako je obećano, dobiju ugovore na neodređeno vreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aerodrom Nikola Tesla
Komentari (0)
Dodaj komentar