Nova generacija lidera-dobre veštine, dobar tim, standardi

SKOPLJE – Dobre organizacijske veštine, dobar tim, emocionalna inteligencija i postavljanje dobrih i visokih standarda, ključne su za svakog lidera kada pokreće biznis, rečeno je na Panelu „Uspešni Makedonci u svetskoj biznis eliti“ u okviru Makedonija samita 2025.

Ministarka finansija Severne Makedonije Nina Angelovska rekla je da postoji nova generacija dobrih lidera.

Upitana o tome šta doprinosi najviše da radnici budu zadovoljni ona je rekla da zavisi od očekivanja koja imaju i tome da li se nadaju dobroj radnoj atmosferi, dobroj plati,ili uslovima…

“Dobre organizacijske veštine, emocionalna inteligencija i da se postave visoki standardi ključne su stvari kada se pokreće biznis”, rekla je ministarka.

Žarko Dimitrioski, direktor u kompaniji Eden na eden rekao je da je njegovo mišljenje da je za dobrog lidera važno da postavi dobre i visoke standarde.

Osnivač i izvršni direktor u Crnobelo media Igor Popovski kazao je da je važno razumeti da se na posao ne može gledati kroz radno vreme od 8 do 16 sati i d a se sa time završava po dolasku kući.

“Na posao ne treba gledati kao na teret i isključivo kroz platu, čekati da se završi radno vreme, već i uživati u onome što se radi,. Ako uživate, bićete više motivisani da radite”, poručio je on.

On smatrav da plata jeste važna, ali da ne bi trebalo da bude presudna.

Ako neko nije zadovoljan najbolje da proba na drugom mestu gde bi pokušao da da sve od sebe”, rekao je on.

Suosnivač Creative hub-a Arijana Koskarova ocenila je da je važna dobra komunikacija i posvećnost, da se izabere dobar tim kada se pokreće neki biznis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar