Novi moderan šoping centar na Karaburmi

Grad Beograd je u toku prošle sedmice izdao dozvolu za izgradnju modernog šoping centra „Beograd Plaza“ u Višnjičkoj ulici, na mestu nekadašnje fabrike kombinata „Sport“ na Karaburmi, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

To je rezultat napora Grada Beograda da se poveća efikasnost kod izdavanja građevinskih dozvola i generalno efikasnost Gradske uprave, rekao je Folić, saopštila je Služba za informisanje Grada Beograda.

„Time se poboljšava investiciono okruženje, podstiče se naša građavinska industrija i zapošljavaju ljudi“, istakao je Folić za Beoinfo.

Prema njegovim rečima, izgradnjom ovakvog objekta značajno će se poboljšati kvalitet života u ovom delu grada jer danas šoping centri nisu namenjeni samo onima koji nešto kupuju, već su postali veoma važni javni objekti u koje ljudi dolaze da prošetaju, popiju ili pojedu nešto, pogledaju film u bioskopu i provedu kvalitetno vreme, bez obzira na vremenske prilike.

Folić je rekao da građani iz ovog dela grada neće više morati da prolaze kroz centar grada i idu na Novi Beograd kako bi uživali u tim sadržajima, dok je sama pozicija centra takva da ka njemu gravitira oko 200.000 građana.

„Beograd Plaza“ je projekat vredan 80 miliona evra, izgradnja će početi u oktobru ove godine, dok se završetak očekuje u prvoj polovini 2017. godine. Prema projektu budući centar će imati nešto više od 60.000 metara kvadratnih, četiri etaže i podzemni parking prostor, navedeno je u saopštenju Službe za informisanje Grada Beograda.

(Tanjug)

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Grad BeogradKaraburmašoping centar
Komentari (0)
Dodaj komentar