Novi proizvod-kredit po osnovu primanja roditeljskog dodatka

BEOGRAD – Banka Poštanska štedionica kreirala je novi proizvod – dinarski kredit po osnovu primanja roditeljskog dodatka.

U pitanju je kredit do 150.000 dinara sa rokom otplate 24 meseca i bez nakande za obradu zahteva.

Direktor Sektora za razvoj proizvoda Milena Marković rekla je za Tanjug da je Banka Poštanska štedionica prepoznala potrebe korisnika roditeljskog dodatka i kreirala kredit po osnovu primanja roditeljskog dodatka.

„Ono što je potrebno za ovakvu vrstu kredita jeste da korisnik roditeljskog dodatka, koji je zainteresovan za ovaj kredit, dođe u jednu od 187 ekspozitura Banke Poštanska štedionica sa rešenjem kojim mu se priznaje nakanada za roditeljski dodatak“, kaže Marković.

U slučaju da je korisnik i zaposleno lice, potrebno je da donese i potvrdu o visini primanja, odnosno rešenje o isplati nadoknade za vreme porodiljskog odsustva, objašnjavaju u Banci Poštanska štedionica.

Marković navodi da se rate kredita otplaćuju iz dela rate roditeljskog dodatka.

„Banka nije želela u znatnoj meri da optereti ratu roditeljskog dodatka, već će korisnik nakon otplate rate kredita imati određeni iznos sredstava za dalje raspolaganje“, napominje Marković.

Pored ovoga, kaže, Banka Poštanska štedionica korisnicima roditeljskog dodatka besplatno izdaje i uručuje platnu karticu kojom će svojim sredstvima moći da raspolažu kako na bankomatima, tako i na post terminalima kod trgovaca.

Navela je da Banka Poštanska štedionica, kao državna banka koja uskoro obeležava 100. rođendan, uvek brine o potrebama i mogućnostima kako svojih korisnika, tako i članova njihovih porodica.

Marković kaže da Banka Poštanska štedionica, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, već dugi niz godina vrši isplate nadoknada za korisnike roditeljskog dodatka.

Podsetila je da je 2018. godine donet Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom u cilju posticanja rađanja, kojim su utvrđene i značajno uvećane nakande za korisnike roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

Napomenula je da se za prvo dete ta naknada isplaćuje jednokratno, dok se za drugo, treće i četvrto dete isplaćuje u mesečnim ratama u kontinuitetu, i to za drugo dete u trajanju od dve godine, a za treće i četvrto dete, u trajanju od deset godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar