Obradović: Prodaja hotela ‘Jugoslavija’ režirana

Današnja prodaja beogradskog hotela „Jugoslavija“ kompaniji „Milenijum Tim“ (Millennium Team) bila je „režirana“ jer je jedinom učesniku aukcije data ogromna imovina za upola procenjene vrednosti hotela – ocenila je naučna saradnica Instituta novije istorije Srbije Marija Obradović koja se bavi ekonomskim pitanjima i pitanjima privatizacije i tranzicije u Srbiji i Istočnoj Evropi.

„Po zakonu, aukcija kreće sa cenom koja je polovina procenjene vrendosti imovine koja se prodaje, ali samo kada se očekuje da će biti javnog nadmetanja, a kada je samo jedan učesnik, onda je očigledno da je prodaja režirana, i tu nema nikakve sumnje“ – rekla je novinarima Obradović koja je prisustvovala aukciji.

Ona je kazala da Milenijum tim nije listiran na Beogradskoj berzi i da ima „potpuno netransparentno poslovanje“.

Obradović je dodala da je veliki problem to što je javnost isključena iz rasprave o temama kao što je prodaja hotela „Jugoslavija“.

Kompanija „Danube Riverside“ u stečaju čija je najvrednija imovina beogradski hotel „Jugoslavija“, danas je na aukciji prodata firmi „MV Investment“ po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara.

Vrednost imovine te kompanije procenjena je na 6,53 milijarde dinara.

Jedini učesnik aukcije za koju je bio potreban depozit od 1,27 milijardi dinara, bila je kompanija „MV investment“ iz Beograda, u vlasništvu „Milenijum tima“.

Urbanističkim planom detaljne regulacije je predviđena rekonstrukcija zgrade hotela „Jugoslavija“ i izgradnja dve kule visine 155 metara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar