Od danas veće penzije, evo i za koliko

Od danas se računaju uvećane penzije zbog ukidanja Zakona o privremenom smanjenju penzija, kaže ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević.

Kako je rekao, prve isplate uvećanih penzija počeće od novembra.

On je gostujući na TV Pink kazao da se to povećanje penzija kreće od osam do 13,2 odsto za sve penzije. Po njegovim rečima, novi Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju donosi nekoliko važnih izmena, pojednostavljenje procedura, ukidanje obrasca M-4 i omogućavanje pravog beneficiranog radnog staža rudarima.

„Pored toga, rešen je i problem staža oficira i bivših oficira, koji su (službovali) u drugim republikama SFRJ. Do sada nismo imali podatke o njihovom stažu, pa smo im zaračunavali minimalan staž. Od sada ćemo koristiti podatke o tadašnjem nivou zarada oficira“, rekao je Đorđević i dodao da će se to primeniti i retroaktivno na već postojeće vojne penzionere.

On je izjavio i da će se visina penzija ubuduće uređivati Zakonom o budžetu, i da će Vlada nastojati da povećanje penzija prati rast budžetskih prihoda, kao i da će povećanja biti veća od inflacije, odnosno rasta cena na malo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

penzijepovećanje plata i penzija
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • IGOR

    Kada se ova cela halabuka smiri,i kada „delo izadje na videlo“,ispasce da ce penzioneri po svoj prilici,kada im se „povecanje“ obracuna na penzije koje su imali 2O14 godine,dobiti par stotina dinara „vecu“ penziju.A iznos koji im je oduziman pune cetiri godine,plus kamata…pojela Maca.!!! Penzioneri ! Nemojte ocajavati,pa zivot je pred vama… docekacete vi i bolje dane….samo strpljenja…

  • Anonimni

    JAVNO PROTESTUJEM U SVOJE IME , KAO PENZIONERA , DA NAS PENZIONERE …POLITIČARI NA VLASTI MUČE SA KATASTROFALNO SLABIM INFORMISANJEM O RADU , POSLOVIMA KOJE OBAVLJAJU, ODLUKAMA „BEZ JAVNE RASPRAVE MEĐU GRAĐANIMA , KONKRETNO O PITANJIMA PENZIONERA NETRANSPARENTNOST O VAŽNIM PROJEKTIMA JE SKANDALOZNA, IZVEŠTAJA O RADU , TROŠKOVIMA , INVESTICIJAMA , TJ. …………….. „P O L G A N J E RAČUNA PRED NARODOM=JAVNO “ ……ZAHTEVAM U IME NARODA , ………………. , SRAMOTA ZA VLADU I MINISTRA ZA RAD, DA OBJAVI U JAVNIM GLASILIMA (TV, NOVINE,INTERNET,RADIO,)… OBJAŠNJENJE IZ KOGA SVAKI PENZIONER JEDNOSTAVNO MOŽE IZRAČUNATI SVOJU PENZIJU PRI PROMENAMA ZAKONA, ILI DA SVAKOM PENZIONERU POŠALJE REŠENJE SA TIM ISTIM OBJAŠNJENJEM ……., KAKO SE IZRAČUNAVA NJEGOVA PENZIJA ……………..111111111111111111111111111 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& DOSTA ŠARLATANSKE POLITIKE I VLASTI „TITOVČIČA“ , OČISTITE SRBIJU OD TZAKUNA ,TAJKUNA I „NJIHOVIH“ , „BUĐAVIH POLITIČARA“ „KOMUNISTIČKE PROŠLOSTI I KARIJERE“ ,I NJIHOVFIH D I N A S T I J A, , DEBILA I POTROŠENIH (KRKOBABI.., TRIV.., RUŽ…,TAD…,,…), NOVIH „ALAMUNJA „: :MALI, ČADEŽ, VESIĆ, I „!NJIHOVIH d v o r s k i h BUDALA“ ………….. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ,,,, NE VERUJEM „BUĐAVIM“ „TRANSFORMERSIMA“ , ČINJENICA JE DA SU ONI UKLJUČENI U VLAST, TO JE GREŠKA VLASTI , NEĆU POLITIČARE U DRŽAVNIM -JAVNIM SLUŽBAMA I USTANOVAMA S R B I J E KOJI SU POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA SE USELILI U SRBIJU = O K U P I R A L I SRBIJU, ZABRANITI IM RAD I ZAPOŠLJAVANJE U DRŽAVNOM APARATU I USTANOVAMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NNNNNNNNN ….TTTTTT .. …………………………#########################################################################.DOSTA PREVILEGIJA “ USELJENIKA U SRBIJU „, . „BUĐAVI“MA I USELJENICIMA ODUZETI PREVILEGIJE I NA PREVILEGIJAMA STEČENU IIMOVINU IMOVINU I POLOŽAJE

  • Balkan

    Tek kada pare legnu na racun onda cemo pricati o tom povecanju, ili sto je pravilnije u srpskom jeziku vracanje na pocentu poziciju pre donosenja privremenog zakona. Usvojena izmena da ce se penzije u buduce povecavati u zavisnosti od situacije u budzetu je najgora moguca varijanta, bolje reci nema od povecanja nista jer Vlada uvek moze da kaze da ima precih stvari, sto kako rekoh je gore resenje od ovog ukinutog privremenog zakona. Ako je vec tako hajde malo se vise potrudite pa vratite ono sto ste uzeli sa kamatom pa onda cemo videti kako ce biti sa tim povecanjima koja ce biti i veca od inflacije, cisto sumnjam. Ja sam u zivotu uvek bio i jesam optimista ali sa ovima sada na vlasti tesko je biti optimista.