Oko 100 strucnjaka na skupu o bezbednosti placanja karticama

BEOGRAD – Više od 100 eksperata iz domena bankarstva iz 12 zemalja okupilo se na konferenciji u Privrednoj komori Srbije kako bi razgovarali o bezbednosti bezgotovinskih plaćanja i jačanju saradnje u regionu i Evropi u borbi protiv visokotehnološkog kriminala.

Stručnjaci su razmenili iskustva o zloupotrebama platnih kartica, na ATM, POS terminalima i Ecommerce prodajnim mestima, ali i razmatrali mogućnosti minimiziranja gubitaka u poslovanju nastalih kao rezultat ovih aktivnosti, u uslovima ubrzane digitalizacije poslovanja i post COVID poslovnog okruženja.

Dvodnevni međunarodni skup eksperata za bezbednost bezgotovinskih plaćanja organizovali su Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica Privredne komore Srbije i međunarodna asocijacija Evropskog Fraud foruma –EFSG, saopštili su iz PKS-a.

U okviru prvog dana organizovana je tradicionalna 16. Regionalna konferencija Fraud foruma, dok je drugog dana održana redovna godišnja konferencija European Fraud Shering Group, čiji je Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica PKS kolektivni član.

Pored predstavnika bankarskog sektora u radu konferencija učestvovali su predstavnici Narodne banke Srbije, MUP-a Srbije, MUP-a Republike Srpske, kao i predstavnici domaćih i međunarodnih IT kompanija.

Iskustva i trendove u oblasti bezbednosti plaćanja predstavili su predstavnici kartičarskih organizacija Union Pay, Mastercard i Visa, kao poredstavnici EFSG, Oracle, Payten, SIA, SAS POL i Ašoco CRO.

Posle devet zanimljivih i inspirativnih prezentacija dvodnevni simpozijum je završen panelom o aktuelnim slučajevima prevara i sporova, kao i o tome kakvi izazovi očekuju ovu industriju u budućnosti.

Učesnici su saglasni da je konferencija izuzetno značajna za razmenu iskustava, metoda u prevenciji zloupotreba kao i upoznavanje sa trendovima i pravcima kretanja zloupotreba i sajber bezbednosti, čime su najavljena buduća okupljanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar