Opšta bolnica u Vršcu bogatija za inkubator za bebe

VRŠAC – Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 su, u okviru akcije za opremanje bolnica i porodilišta u Srbiji „Zajedno za bebe“, donirali inkubator Službi pedijatrije sa neonatologijom Opšte bolnice u Vršcu.

Vrednost donacije je oko 835 hiljada dinara i ovo je 18. donacija od početka akcije, saopšte no je iz Komercijalne banke.

„Svesni smo da je ulaganje u projekte društvene odgovornosti, kao što je ovo Opštoj bolnici u Vršcu, za menadžment i zaposlene u Komercijalnoj banci pođednako važno, kao i odlični rezultati u delu pružanja finansijskih usluga“, rekao je Vladimir Medan, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

Kroz socijalno odgovorne projekte, kako je istakao, Komercijalna banka na najbolji način iskazuje svoj stav i shvatanje da samo udruženi u zajedničkom delovanju možemo da oblikujemo bolje okruženje za sve.

Akcija „Zajedno za bebe“ pokrenuta je u junu 2014. godine, kao posebna akcija u okviru kampanje „Bitka za porodilišta“ Fonda B92.

„Ovde, u porodilištu u Vršcu, 2012. godine uspešno smo otpočeli našu akciju ‘Bitka za porodilišta’ i u rekordnom roku uspeli da prikupimo sredstva za nabavku čak tri inkubatora i druge neophodne medicinske opreme“, rekla je predstavnica Fonda B92 Jovana Stranjančević.

dodala je da im je neizmerno drago što su danas ponovo tu i što su zahvaljujući Komercijalnoj banci uspeli da nabave još jedan inkubator.

„Koristim priliku da pozovem i druge donatore da slede primer Komercijalne banke i da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu opremanje naših bolnica širom Srbije kako bi bebama olakšali dolazak na ovaj svet“, poručila je Stranjančević.

Do sada je u ovoj akciji nabavljena medicinska oprema za porodilišta i domove zdravlja u Beogradu (GAK Višegradska i GAK Narodni front), Čačku, Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu, Valjevu, Negotinu, Kladovu, Jagodini, Priboju, Vrnjačkoj Banji, Ćupriji i Pančevu.

Osim medicinske opreme, nabavljena je i IT oprema za 13 porodilišta i devet matičnih službi u 19 gradova u Srbiji, za pokretanje projekta upisa novorođenčadi u matične knjige odmah u porodilištu.

Donaciju je primio direktor Opšte bolnice u Vršcu dr Ivan Ivanović.

„Ono što je neophodno u lečenju svih prevremeno rođenih beba, beba sa malom telesnom težinom na porođaju ili nekom urođenom anomalijom, jeste najsavremenija medicinska oprema, koja svakako podrazumeva inkubator. Zahvaljujući Komercijalnoj banci i Fondu B92, Opšta bolnica Vršac je dobila jedan inkubator koji je neophodan u zbrinjavanju prevremeno rođenih beba, naših heroja“, rekao je dr Ivanović.
Načelnik Službe pedijatrije sa neonatologijom dr Dragan Nackov je istakao da su na Odeljenju pedijatrije do sada imali izolete stare preko 40 godina i jednu izoletu staru više od 10 godina.

„Donacijom najmodernije izolete dobijamo mogućnost da na najkvalitetniji i najefikasniji način lečimo najmlađe pacijente, posebno novorođenčad sa žuticom i pratimo njihov rast i razvoj“, rekao je on.

Akcija „Zajedno za bebe“ se nastavlja i u narednom periodu Komercijalna banka će donirati još jedan inkubator, Opštoj bolnici Zdravstvenog centra Vranje, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar