Opština Irig gasifikovana – pušteno u rad 107 km gasovoda

IRIG – Distributivna gasna mreža u opštini Irig duga više od 107 kilometara u čiju izgradnju je uloženo preko šest miliona evra puštena je u rad, objavio je danas Srbijagas.

Mreža pored Iriga pokriva i Vrdnik, Jazak, Rivicu, Malu Remetu, Neradin, Krušedol selo, Krušedol Prnjavor, Šatrince, Dobrodol, Grgeteg i Veliku Remeteu, a investitor izgradnje bilo je Javno preduzeće Srbijagas.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović prilikom puštanja u rad istakao je da su oko 11.000 stanovnika u oko 4.000 domaćinstava, kao i privredni i ugostiteljski objekti dobili priliku da koriste prirodni gas.

Ocenio je da će to smanjiti zagađenje, privući investitore i doprineti privrednom razvoju Iriga.

Za gasifikaciju opštine Irig izgrađeno je 82,4 kilometara distributivne gasne mreže pritiska do četiri bara i nešto više od 25 kilometara gasovoda koji spajaju sva pomenuta naseljena mesta.

Da bi se ovaj kraj snabdevao gasom, morao je biti urađen i gasovod pritiska do 16 bara, i to u dužini od gotovo 30 kilometara, a u cilju kompletne realizacije projekta izgrađeno je i šest merno regulacionih stanica, navodi Srbijagas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar