Osniva se centar za kreativne industrije u Somboru

SOMBOR – U sklopu projekta Uloga kreativnih industrija u novoj urbanoj privredi u Dunavskom regionu planira se osnivanje centra za kreativne industrije u Somboru, dok će drugi projektni partneri otvoriti centre slične namene u svojim matičnim zemljama, Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Slovačkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Moldaviji, objavljeno je na sajtu Grada Sombora.

Osim podsticaja na lokalnom nivou, očekuje se i značajan efekat umrežavanja širom Dunavskog sliva, među partnerima projekta i drugim zainteresovanim stranama.

Projekat bi trebalo da podigne kapacitete svih uključenih strana, kako bi se poboljšali lokalni kapaciteti za inovacije u kreativnim industrijama, što će biti postignuto kroz tzv. pilot lokacije, od kojih se jedna nalazi u Somboru.
Lokalnim organizacijama i kreativcima će biti pružena prilika da se u rad centra kreativnih industrija uključe popunjavanjem ankete na linku objavljenom na gradskom sajtu i da se tako povežu sa zemljama Dunavskog sliva.

Projekat će trajati do kraja sledeće godine, vredan je 2,2 miliona evra a budžet Grada Sombora u projektu je 73.495 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar