OTP Banka inovativna i posvećena potrebama klijenata

NOVI SAD – OTP Banka Srbija posle integracije nastavlja sa razvijanjem inovativnih bankarskih proizvoda i kreiranjem jedinstvenih rešenja prema potrebama svakog klijenta.

Danas je saopšteno da na tržištu faktoringa zauzima približno 40 odsto učešća.

Direktor odeljenja za prodaju usluga globalnog transakcionog bankarstva Rada Savić izjavila je da posle završene integracije OTP Banka nastavlja da neguje iste vrednosti.

“ I dalje zauzimamo lidersku poziciju u faktoringu, posedujemo visok nivo ekspertize i iskustva, a nema sumnje da će i ubuduće upravljanje tokovima novca ostati jedan od glavnih izazova u privredi“, izjavila je ona.

Dodala je da klijenti iz malih i srednjih preduzeća mogu na jednostavan način da dođu do likvidnih sredstava i naplate svoja potraživanja ustupanjem istih banci pre roka dospeća.

Ona je istakla da je odobrenje faktoringa brže i da su uslovi često povoljniji u odnosu na kreditne proizvode.

„Kada je reč o velikim preduzećima, klijenti se najčešće odlučuju za uslugu obrnutog faktoringa, gde banka isplaćuje obaveze klijenta prema njegovim dobavljačima odmah po fakturisanju, a naplaćuje se od klijenta u dogovorenim rokovima plaćanja“, objasnila je ona.

Savić je istakla da je OTP Banka jedna od najinovativnijih banaka na srpskom tržištu.

„Prepoznati smo po naprednim uslugama elektronskog poslovanja, nudimo i mogućnost prihvatanja platnih kartica na web sajtu klijenta: e-commerce uslugu“, istakla je ona.

Kako je navela za osam meseci ove godine sprovedeno je 3,5 miliona transakcija.

E-commerce omogućava online prodaju proizvoda i usluga kroz prihvatanje uplata platnim karticama na sajtu korisnika, a usluga je automatizovana i dostupna 24 časa dnevno za kupce iz celog sveta. „Ponuda predstavlja matičenje kompanije i aktivaciju e-commerce usluge, kao i integraciju aplikacije na strani Banke. Kada je reč o plaćanjima platnim karticama na sajtu, u primeni je 3D Secure tehnologija koja je usklađena sa najvišim važećim standardima i obezbeđuje sigurnost vlasnicima kartica“, istakla je Savić.

Usluga Hal E-Banking omogućava pripremu, izdavanje, slanje i prijem, te plaćanje isključivo u elektronskom formatu kroz standardni sigurnosni kanal.

„Ovo je veoma korisna funkcionalnost u okviru keš menadžmenta, a na mesečnom nivou imamo i više od 20.000 e-fakutura“, istakla je Savić.

Ona navodi da je OTP Banka klijentima omogućila i najsavremenije načine upravljanja ličnim finansijama, od kojih su neki uvedeni u jeku pandemije.

“ OTP je godinama unazad pionir u ovoj oblasti, a dokaz za to jeste podatak da banka ima više od 400.000 digitalnih korisnika“, istakla je Savić.

Dodala je da banka ima timove za svaki od segmenata potrebe klijenata jer želimo da bude partner na kog klijenti mogu da se oslone u svakom trenutku.

OTP Banka saopštila je da je posle majskog završetka bankarske integracije u Srbiji nastavila da beleži uspehe na različitim poljima rada.

Saopšteno je da je pored godišnjeg rasta kredita od 15 posto u 2020. godini postala prva u Srbiji po tržišnom učešću u ovom segmentu a da je druga najveća banka po veličini aktive.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar