OTP banka podržala kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“

BEOGRAD – OTP banka se odazvala pozivu Koalicije za dobročinstvo i priključila se kampanji „Spasimo hranu, spasimo humanost“ koja se organizuje povodom obeležavanja Nacionalnog dana davanja, i to kroz oslobađanje od provizija za sve vrste uplata direktno na namenski račun Srpskog filantropskog foruma, saopšteno je iz ove banke.
Iz OTP banke navode da se sva donirana sredstva sakupljaju za kupovinu paketa osnovnih životnih namirnica za najugroženije građane u udaljenim i ugroženim područjima naše zemlje.

Oslobađanje od provizija je omogućeno za sve vrste plaćanja, odnosno gotovinske i bezgotovinske uplate, kao i za fizička i pravna lica.

Osim kroz oslobađanje od plaćanja provizije, podršku kampanji OTP banka realizuje i kroz promociju pokrenute inicijative na svojim internim i eksternim kanalima komunikacije.
OTP banka, navodi se u saopštenju, posebnu pažnju poklanja podršci lokalnoj zajednici i socijalno ugroženima.

„Svesni činjenice da skoro pola miliona ljudi živi na ivici siromaštva, kao i da se prema zvaničnim procenama u Srbiji dnevno baca dva miliona kilograma hrane, smatramo da postoji način da u sinergiji zajedničkog delovanja između javnog, biznis i civilnog sektora, kao i svih nas pojedinačno možemo značajno da doprinesemo u rešavanju problema siromaštva“, izjavila je direktorka za komunikacije i odnose sa javnošću OTP banke Milena Mićanović.

Ona dodaje da oslobađanje od provizija za humanitarne uplate predstavlja način da se građani motivišu da postanu individualni donatori, ali i doprinos na putu ka lepšem i solidarnijem društvu.

Nacionalni dan davanja i kampanja „Spasimo hranu, spasimo humanost“ realizuje se u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo na čelu sa Fondacijom Ane i Vlade Divac.

Ostali članovi koalicije su Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.
Ovaj važan dan tradicionalno se obeležava 9. oktobra, na dan rođenja našeg velikog naučnika i filantropa Mihajla Pupina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar