OTP Grupi dodeljene dve prestižne nagrade

BEOGRAD – Renomirani magazin Global Finance iz Njujorka je dodelio prestižne nagrade OTP Grupi i to za najbolju banku za mala i srednja preduzeća u Centralnoj i Istočnoj Evropi i za najbolju banku za privatno bankarstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi, saopštila je danas OTP Grupa.
U saopštenju se ističe da je ove godine po prvi put vodeći njujorški magazin Global Finance ocenio finansijske institucije koje su posebnu pažnju posvetile malim i srednjim preduzećima.

Magazin je naveo da je pandemija najviše pogodila ove kompanije a da one igraju važnu ulogu u oporavku privrede u nekoliko zemalja.

Prilikom procenjivanja, urednici Global Finance-a su pored informacija koje su dale banke, u obzir uzeli i nezavisna istraživanja, stavove insajdera iz industrije, rukovodilaca i tehnoloških stručnjaka.

Pored njihovih razvojnih rezultata, bila je važna i tržišna pozicija pobednika, koliko dobro poznaju tržište i potrebe malih i srednjih preduzeća i koliko je raznolik asortiman proizvoda i usluga, navodi se u saopštenju.

Osim nagrade koju je OTP Grupa dobila za 11 tržišta gde je prisutna, uključujući Srbiju, osvojena je i nagrada za najbolju MSP banku u Mađarskoj na ovogodišnjem konkursu „Global Finance: Best SME Bank Award 2022“.
Zamenik generalnog direktora OTP banke Mađarska Laszlo Wolf je istakao da su u banci počastvovani što su dobili još jedno priznanje od časopisa Global Finance koje banku dodatno jača na pravom putu.

„Odgovornim poslovanjem i radom na obezbeđivanju neometanog servisiranja baze korporativnih klijenata u hitnim slučajevima, uspeli smo da doprinesemo ublažavanju posledica pandemije i oporavku privrede. Uz pomoć naših konsultanata možemo da obezbedimo fleksibilna finansijska rešenja kompanijama bez obzira na njihovu veličinu i obim delatnosti“, istakao je on.

Kvalitet pružanja privatnog bankarstva OTP Grupe potvrđen je i dodelom dve prestižne međunarodne nagrade na „Global Private Banking Awards Gala“ događaju.

OTP Grupa je po prvi put osvojila nagradu za najbolju banku privatnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi, dok ovu nagradu u Mađarskoj osvaja već pet godina zaredom.
Odbor za dodelu nagrade procenjivao je ne samo finansijske pokazatelje i kvalitet usluga, već je uzeo u obzir i inovativnost rešenja do kojih se došlo protekle godine.

Nakon detaljne procene finansijskog učinka, efikasnosti i tržišnog udela 120 banaka, privatno bankarstvo OTP Grupe je daleko ispred konkurenata na tržištu.
OTP Private Banking pruža usluge upravljanja imovinom na teritoriji Centralne i Istočne Evrope za oko 73.000 klijenata u 11 zemalja, čija ukupna vrednost iznosi više od devet milijardi evra i pruža klijentima rešenja koja su istovremeno stabilna i inovativna.

OTP banka Srbija je lider u segmentu privatnog bankarstva, imajući u vidu servisni model i paket računa i usluga Eminent koji klijentima pruža prvoklasne, njima prilagođene usluge, investicione i finansijske savete.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar