Otvoren konkurs SPD „Privrednik“ iz Zagreba za stipendiranje

ZAGREB – Srpsko privredno društvo „Privrednik“ iz Zagreba otvorilo je konkurse za stipendiranje srednjoškolaca i studenata za školsku/akademsku godinu 2020/21.
Kako je objavljeno na internet sajtu društva, pravo učešća na konkursu za dodelu stipendija srednjoškolcima i studentima iz fonda „Vladimir Matijević“ imaju kandidati koji su državljani Republike Hrvatske i pohađaju srednju školu ili fakultet na teritoriji Republike Hrvatske.
Kada je reč o srednjoškolcima, prosek ocena svih predmeta završenog razreda srednje škole (ili osmog razreda osnovne škole) mora iznositi najmanje 3,5 (uključujući i maturu ako je kandidat za stipendiju iz ovog fonda upisao prvu godinu studija).
Za kandidate koji su studenti važe uslovi da prosek ocena svih položenih ispita tokom studija mora iznositi najmanje 3,0 (ako upisuju više godine studija) i da nemaju više od 25 godina (ne važi za kandidate na doktorskim studijama).
Pravo učešća na konkursu za dodelu stipendija odličnim studentima iz fonda „Ivana Vujnović“ imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske, pohađaju fakultet na teritoriji Republike Hrvatske, upisuju najmanje drugu godinu osnovnih studija i imaju prosek ocena svih položenih ispita tokom školovanja najmanje 4,2.
Konkursi su otvoreni od danas do 12. oktobra 2020. godine, a drugi detalji mogu se pronaći na internet sajtu SPD „Privrednik“ ().

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar