Otvoren Medjunarodni sajam nameštaja

Medjunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije otvoreni su danas na Beogradskom sajmu, gde se predstavlja više od 520 izlagača iz 45 zemalja.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacia Rasim Ljajić je otvarajući Sajam izrazio očekivanje da će broj posetilaca i poslovnih ljudi biti mnogo veći nego prethodnih godina.

„Očekujem potpisivanje i značajnih poslovnih ugovora i aranžmama tokom trajanja sajma“, kazao je Ljajić.

Istakao je da ni jedan kvadratni metar sajamskog prostora nije prazan, što govori o vitalnosti domaće drve industrije koja je najzastupljenija na ovogodišnjoj manifestaciji.

Ljajić je rekao da je u prvih devet meseci ove godine izvoz domaće drvne industrije iznosio 299 miliona evra i da ta grana privrede konstantno beleži suficit u razmeni sa svetom.

On je napomenuo i da domaća drvna industrija ima problema a da je Vlada Srbije spremna, kao i do sada da ih rešava.

„Želim da znate da u Vladi Srbije imate partnera za rešavanja problema“ , rekao je Ljajić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, na ovogodišnjem sajmu se očekuje oko 80.000 posetilaca, dok je na prošlogodišnjem bilo njih oko 60.000.

On je rekao i da je namera vlade i grada Beograda da Medjunarodni sajam nameštaja, u narednom periodu postane jedna od najznačajnijih manifestacija u Evropi iz te oblasti, odmah iza sajmova u Milanu i Kelnu.

Pored domaćih kompanija iz drvne i industrije nameštaja, na Sajmu nameštaja je veliki broj izlagača iz Nemačke, Turske, Francuske, Bugarske, Tajvana, Hrvatske i Slovenije.

Sajam nameštaja traje do 13. novembra, a Sajam mašina do 12. novembra.

Cena pojedinačne ulaznice za obe manifestacije je 300 dinara, a za grupne posete košta 200 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar