Otvoren Regionalni startap centar u Svilajncu

SVILAJNAC – Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović svečano je danas otvorio Regionalni inovacioni startap centar u Svilajncu, koji je vlada podržala sa 46 miliona dinara.

Projekat zajedno realizuju Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, opština Svilajnac i udruženje „ICT Hub“ iz Beograda.

„Na današnji dan, kada obeležavamo godišnjicu početka NATO agresije na našu zemlju, šaljemo poruku da niko ne može da zaustavi razvoj Srbije, jer ovde se grade novi putevi, mostovi, bolnice, fabrike, a danas otvaramo najsavremeniji startap centar u Svilajncu u kojem će stasavati mladi inovatori, inženjeri i IT stručnjaci koji su budući lideri razvoja naše države“, rekao je Popović, saopštilo je ministarstvo.

On je istakao da će u ovom centru biti obučavani budući radnici tih stranih tehnoloških kompanija i dodao da je još važnije to što mladi u Svilajncu osnivaju svoje startap kompanije i ovde razvijaju srpske proizvode koje će izvoziti u ceo svet.

„Mladi u ovom centru imaće svu neophodnu mentorsku podršku za osnivanje startap kompanija, ali i za podizanje nivoa znanja u inovacijama, preduzetništvu i informacionim tehnologijama, a naš cilj je da ostanu u Svilajncu i ovde imaju sigurnu budućnost“, naglasio je Popović.

Ministar je dodao da je opština Svilajnac izuzetno industrijski razvijena zahvaljujući investicijama stranih tehnoloških kompanija, kao što je Panasonik.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović zahvalio je na podršci ministru Popoviću i Vladi Srbije.

„Otvaranje ovog centra doprineće razvoju novih poslova na tržištu rada i otvoriti nove perspektive za privredni rast Svilajnca, rekao je Milanović.

On se složio s vizijom ministra da je budućnost u IT tehnologijama, kao i da opština Svilajnac želi da se prilagodi novim trendovima tehnološkog i industrijskog razvoja.

Dodao je da su nosioci tog razvoja mladi inovatori i inženjeri i da je taj centar namenjen upravo njima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar