Pandemija ubrzala digitalnu transformaciju kompanija

BEOGRAD – Šest od 10 kompanija ubrzalo je digitalnu transformaciju zbog pandemije kovida19, pokazuje anketa kompanije IBM u kojoj je učestvovalo više od 3.800 izvršnih direktora iz 20 industrija i 22 zemljalja.

Virus korona promenio je pravila igre u poslovanju, uslovi su se promenili, nadmetanje za kupce se intenziviralo, a resursi su redukovani zbog naglog pada, saopštio je IBM.

Pandemija je pokazala da u novoj situaciji digitalizacija više nije cilj već da za mnoge može biti i jedino sredstvo za preživljavanje.

IBM nudi podršku kompanijama u digitalnoj transformaciji i tim povodom biće organizovana onlajn konferencija „IBM Think Digital Summit“ 27. oktobra.

Učestvovaće niz kompanija iz regiona Jugoistočne Evrope, a među njima i Telekom Srbija, koji je jedan od vodećih telekomunikacionih operatera u Srbiji i regionu.

Telekom je zajedno sa IBM-om izabrao IBM Cloud Pak za aplikacije kako bi unapredio poslovne procese i poboljšao odnose sa poslovnim partnerima u oblasti menadzmenta i upravljanja problematičnim tiketima (Trouble Ticketing).

Kompanija je odlučila da uspostavi jedinstven pristup sistemu za vođenje problematičnih tiketa, u kome se svi spoljni sistemi poslovnih partnera mogu lako povezati.

Kako su pojasnili, poslovni partneri koji nemaju sopstveni sistem izdavanja problematičnih tiketa moće će da pristupe sličnim funkcijama putem internet portala Telekoma Srbije.

Kroz ovaj projekat Telekom Srbija će dati pristup i prava na svoje IT sisteme putem ekosistema poslovnih partnera i daće mogućnost da budući proces automatizacije bude pridružen podacima i uslugama zahteva partnerskog ekosistema.

Upotrebom IBM Cloud Pak za aplikacije, Telekom Srbija je uspešno modernizovao svoje postojeće aplikacije i postavio osnovu za budući razvoj aplikacija i usluga za podršku korisničkim inovacijama i digitalnim inicijativama.

Gosti konferencije biće stručnjaci u oblasti veštačke inteligencije i sajber bezbednosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar