Pao dogovor: Evo koliko „skače“ minimalac

Umesto 143 dinara, koliko sada iznosi minimalna cena rada, radnicima bi ubuduće radni sat trebalo da se plaća oko deset odsto više, odnosno 157,3 dinara.

To piše Politika prema saznanjima iz izvora bliskih pregovaračima.

To je, navodi izvor lista, definitivno dogovoreno i daleko je od onog što su sindikati tražili – 209 dinara, ili 36.000 dinara mesečno.

Inače, poslednja korekcija najniže cene rada bila je u januaru ove godine, kada je minimalac sa 130 povećan na 143 dinara.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

minimalacpolitika
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • bambi

    Ovo je stvarno, sto bi rekao Tito, ponizavanje svih naroda i narodnosti. Tacno se vidi da je ovo retorika podilazenja narodu da bi se ostvarili jeftini politicki poeni. Pitam se samo, dokle vise. Umesto da budem odvazan i ponosam sa onim gde sam se rodio i gde zivim, mene je prosto sramota. Prolazim uredjenim ulicama u Srbiji i gledam kako stranci jedu nase specijalitete. Ja gledam, ma ne boli me srce i dusa sto ja ne mogu da jedem, vec me boli srce i dusa sto ne mogu svojoj porodici to da pruzim, sto ne mogu svoje roditelje da pocastim jer su citavog zivota odvajali i borili se za mene. Sednem na zemlju, pogledam u daljinu, placem, a ne znam zasto? Ni srce, koliko mi lupa, nema gde da iskoci, a dusa, a dusa me boli, ne mogu da vam opisem taj bol. Slusam crvkut jos po nekog vrapca. I njih vise nema. I oni nisu uspeli. Nisam ni ja. Legnem na travu, pogledam u nebo, nasmesi mi se koji oblak svojim oblikom, ali na kratko, ali taman toliko, da osetim da vise ne mogu da masem rukama uzvodno, da plivam, da se suprostavljam struji, da dodjem do cilja, malo je jos trebalo, video sam cilj, zvali su me, bodrili, vikali, ali ja sam se pustio da me reka vrati nazad. Predao sam se. Sa bolnim osmehom ih gledam, a sve su manji i sve su tisi, pokusavam nesto da im kazem, ali nemam snage, predao sam se.

  • batamrca

    ocemo svecke cene africku platu jaka muda od labuda onda se pitamo zasto svi odose tamo de odlaze za sat zaradi srpski ceo dan sramota za srbiju glavno da poslanici neradnici oce povecanje za rad od dva neseca godisnje i to poprilicno mnogo i ovako su prpleceni za nista