PKS: Još 43 proizvoda dobila pravo na žig Čuvarkuća

projekat

Pravo na korišćenje žiga dobili su zimska i gurmanska salama kompanije „Juhor“, kulen i čajna kobasica Industrije mesa Topola, linija voćnih rakija kompanije PR „Savićević rakija“, proizvodi od brašna kompanije DPS „Klas grupa“ i pelet kompanije Eko Step Pelet.

Porodici „Čuvarkuća“ su se pridružili i proizvodi iz metalskog sektora – aluminijumski profili kompanije „Alumil YU Industry“ i električni bicikli kompanije „E-Prime“.

Sekretar Udruženja za metalsku industriju PKS Ana Raičević ocenila je da je od izuzetnog značaja što su se nove kompanije iz metalskog sektora našle u porodici „Čuvarkuća“ koji se od početka krize izazvane pandemijom suočava sa poteškoćama – prvo u zastojima ili prekidima proizvodnje, a sada i sa povećanjem cena sirovina i otežanom nabavkom repromaterijala.

„Aluminijumski profili i električni bicikli napravljeni u Srbiji, sa visokim učešćem domaćeg rada i materijala i koji ispunjavaju standarde kvaliteta i bezbednosti, dokaz su da je ovaj preradjivački sektor veoma otporan i da predstavlja jedan od vodećih grana srpske ekonomije“, rekla je Raičević.

Iz kompanije „E-Prime“, proizvodjača električnih bicikala, su istakli da žig „Čuvarkuću“ smatraju velikom potvrdom domaćeg kvaliteta i dizajna njihovih proizvoda, dodajući da će žig doneti dodatnu prepoznatljivost proizvoda kako na domaćem tako i na tržištu regiona i EU.

„Mi smo domaći proizvodjači, što je u našoj kategoriji proizvoda vrlo važno istaći, jer je ovaj sektor tek u razvoju. Žig za nas znači potvrdu našeg ulaganja u domaću proizvodnju i dizajn“, istakao je direktor ove kompanije Milan Manojlović.

U kompaniji „Alumil YU Industry“ su naglasili da je žig „Čuvarkuća“ veliko priznanje za kompaniju koja zapošljava oko 400 radnika i inženjera.

Direktorka marketinga u „Alumil YU Industry“ Tijana Anokić je najavila da će ova kompanija u narednom periodu ulagati u razvoj i proširenje kapaciteta proizvodnje.

„Stvarano u Srbiji“ je projekat koji pruža podršku domaćim proizvodima i proizvodjačima i pozitivno utiče na jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda“, rekao je predsednik Saveta PKS za dodelu žiga „Čuvarkuća“ Mihailo Vesović.

On je podsetio da je tokom godinu dana trajanja projekta žig dobilo 762 proizvoda iz različitih proizvodnih sektora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar