PKS otvorila Šalter za preduzetnike u Bujanovcu

BUJANOVAC – Kako bi pomogla i podržala razvoj preduzetništva i podstakla mlade da počnu sopstveni bizniz Privredna komora Srbije je danas u Bujanovcu otvorila Šalter za preduzetnike.

Šalter je otvoren na osnovu Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji koji su potpisali direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić, predsednik Opštine Bujanovac i Šaip Kamberi.

Simanić je rekla da će preduzetnici bujanovačke opštine, predstavnici malih i srednjih preduzeća imati mogućnost da na šalteru dobiju savet, uputstvo i podršku, navodi se u saopštenju PKS.

„Šalter za preduzetnike funkcioniše kao ‘one stop shop’, i to je nefinansijska podrška postojećim preduzetnicima i onima koji nameravaju da otvore svoja preduzeća“, rekla je ona.

Dodala je da kroz saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji PKS želi da na efikasan način obaveštava preduzetnike o svim programima i aktivnostima kako bi doprinela ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi pozvao je privrednike da koriste usluge novootvorenog šaltera kako bi dobili sve informacije i savete važne za poslovanje.

Šalter u Bujanovcu prvi je ovakav centar na prostoru Jablaničko-pčinjskkog okruga, rekao je direktor regionalne privredne komore Leskova Goran Jović.

Dodao je i da komora uspešno sarađuje sa opštinom i da je zajednički cilj da se što više približe privrednicima i preduzetnicima.

U opštini Bujanovac trenutno posluje oko 700 preduzetnika, a Rašiti Ljuan, vlasnik kompanije „Galen“, naglašava da će novi šalter u velikoj meri olakšati poslovanje preduzetnika i pojednostaviti administrativne procedure.

PKS je do sada pored beogradskih opština otvorila šaltere za preduzetnike u Somboru, Kuli i Odžacima a u planu je otvaranje u Kladovu, Čoki i Apatinu.

Šalteri omogućavaju preduzetnicima da na brz i jednostavan način dobiju informacije potrebne poslovanje, registraciju, i da uštede vreme odlaskom u nadležne institucije, saopšila je PKS.

Kako je navedeno preko šaltera će preduzetnici moći da se informišu o subvencijama, konkursima, programima, kreditnim linijama, poreskim propisima i procedurama i drugim mogućnostima za unapređenje poslovanja.

“ Budući preduzetnici mogu da se informišu i o odgovarajućim obukama i kursevima za start-ap privredna društva, kao i da dobiju savet u identifikaciji i proceni poslovnih ideja, na osnovu rezultata istraživanja tržišta“, saopštila je PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar