PKS podržala 'Žensku trku' na Adi Cigalniji

Privredna komora Srbije (PKS) podržala je ovogodišnju „dm Žensku trku“, koja će biti održana na Adi Ciganliji u nedelju 2. oktobra.

Cilj ovog sportskog događaja pod sloganom „Ja to mogu“ jeste promocija značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju.

„Promocija zdravog i aktivnog načina života u ženskoj populaciji značajno utiče na povećanje broja žena u sportskim aktivnostima u poslednjim decenijama, ali i na njihovo bolje fizičko i mentalno zdravlje, kao i kvalitetniji način života – što sveobuhvatno doprinosi boljem stanju javnog zdravlja u zemlji“, kazala je direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić.

Ona je pozvala sve žene, kao i članice sekcija za žensko i omladinsko preduzetništvo PKS da se pridruže i trče oko Savskog jezera „dm Žensku trku“.

Događaj se organizuje u okviru Beogradskog maratona, a PKS je dogovorila niz zajedničkih aktivnosti i dugoročnu saradnju sa tom organizacijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar