PKS: U Kuli otvoren novi „Šalter za preduzetnike“

KULA – Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) otvorio je danas u Kuli „Šalter za preduzetnike“, prvi van beogradskih opština, radi podrške razvoju preduzetništva, malih i srednjih preduzeća i njihovog poslovnog povezivanja.

To je mesto gde će svi preduzetnici sa teritorije kulske opštine imati mogućnost da dobiju savet, uputstvo i podršku, navodi se u saopštenju PKS i dodaje da su Preševo i Bujanovac sledeće opštine u kojima će biti otvoreni šalteri za preduzetnike.

„Šalter za preduzetnike funkcioniše kao one stop shop. To je nefinansijska podrška postojećim preduzetnicima i onima koji nameravaju da otvore svoja preduzeća“, rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS.

Kako dodaje, kroz saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji, PKS želi da na efikasan način informiše, upoznaje i obaveštava preduzetnike o svim aktivnim programima i aktivnostima, i doprinese ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije.

Ovakvi šalteri su, napominje, izuzetno važni za poslovanje preduzetnika na lokalnom nivou, dok je podrška lokalne samouprave od velike važnosti za razvoj privrede u opštinama i regionu.

Rad šaltera za preduzetništvo u opštinama omogućava preduzetnicima da u opštini kojoj pripadaju na brz i jednostavan način dobiju informacije potrebne za njihovo poslovanje, štedeći svoje vreme, poručuju iz PKS.

Preduzetnici na šalteru mogu da se informišu i o subvencijama, aktuelnim konkursima, programima, kreditnim linijama, poreskim propisima i procedurama, analizama tržišta, pripremi poslovnih planova i svim drugim mogućnostima za unapređenje poslovanja.

„Cilj ove ideje je da zajedno sa lokalnim zajednicama opština Kula, Odžaci, Sombor i Apatin na osnovu sporazuma o tehničko-poslovnoj saradnji, olakšamo preduzetnicima ovog regiona da na jednom mestu, koje će biti jasno definisano, budu sve informacije od značaja za njihov rad, a sa ciljem stvaranja dobrog poslovnog ambijenta, u kojem će privrednicima biti olakšano poslovanje i samim tim stvaranje većeg profita i otvaranje novih radnih mesta“, rekao je Zoran Bulatović, direktor PKS-RPK Sombor.

Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula, kaže da će njegova opština nastojati da ispuni očekivanja preduzetnika.

„Uveren sam da ćemo u narednom periodu moći da se pohvalimo dobrim rezultatima rada ovog šaltera. U tom smislu od velikog značaja je i podrška Privredne komore Srbije“, izjavio je Miljanić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar