Plan je da Železnice budu moderna kompanija

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je plan da Železnice Srbije budu moderna kompanija sa modernom infrastrukturom i da je vrednost projekata na železnici 2,5 milijardi evra.

„Postojeća vrednost projekata je preko 1,5 milijardu evra, a sa novom rehabilitacijom pruge Beograd-Budimpešta to je još sigurno blizu milijardu evra“, rekla je Mihajlović novinarima pred početak osnivačke konferencije Saveza za železničke inovacije u jugoistočnoj Evropi (SEESARI) u Železnicama Srbije.

Ona je kazala da su pokrenute reforme srpskih železnica, kao i modernizacija i rehabilitacija pruga, još prošle godine, ali da to nije dovoljno i da još mnogo toga treba da se uradi.

„Naš zadatak je ne samo da realizujemo te projekte već i da razmišljamo o svakoj vrsti inovacija koje možemo da primenimo“, rekla je ona.

Mihajlović je istakla da je današnja konferencija važna zbog regionalnog povezivanja i da je prisutno 60 učesnika iz 140 zemalja.

Dodala je da treba iskoristiti poziciju Srbije koja je tranzitna zemlja i navela da će jedna od glavnih tema skupa biti infratrukturno regonalno povezivanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar