Počela konferencija „The Economist. Svet u 2021“

BEOGRAD – Tradicionalna konferencija, u organizaciji kompanije Color Media Communications i britanskog Ekonomista, počela je danas u Skupštini Srbije, a naziv i glavna tema skupa je „Svet u 2021“.

Konferenciju će, kako je najavljeno, otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Veliki broj učesnika, zvaničnika i eksperata iz zemlje i sveta, pokušaće, kroz više panela i „studija slučaja“, da daju odgovore na pitanja sa kakvim se izazovima susreće zatvorena Evropa, kakve su posledice globalne pandemije na svetsku ekonomiju i kako je prevazići.

Panlisti će govoriti i o tome sa čime se susreo zdravstveni sektor globalno i lokalno, kakve su posledice pandemije na ranjive grupe u društvu, kao i kakva je kultura u doba pandemije.

Na konferenciji će govoriti predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, potpredsednica vlade i ministarka za kulturu Maja Gojković, potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlovic, ministarka za rad Darija Kisić-Tepavčević, ministar građevinarstva Tomislav Momirović i mnistarka za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Takođe, šefica kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre, Joan Hoey iz Ekonomista (The Economist), ambasador Kraljevine Španije Raul Bartolome Molina, ambasador Nemačke Tomas Šib, ambasadorka Velike Britanije Šan Meklaud i ambasador Finske u Srbiji Kimmo Lähdevirta.

U radu konferencije učestvovaće i predstavnici poslovne zajednice, poput predsednika Nemacko-srpske privredne komore Uda Ajhlingera i predsednik Saveta stranih investitora (FIC), kao i stvaraoci iz sveta kulture.

Zbog epidemiološke situacije u zemlji u Dom Narodne skupštine dozvoljen je ulazak samo panelistima i medijima, dok će široj javnosti događaj biti dostupan online, na društvenim mrežama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar