Podsticaj ženskog preduzetništva u vrhu prioriteta

BEOGRAD – Ministarka privrede Anđelka Atanasković danas je na sastanku sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena Srbije istakla da je podsticaj ženskog preduzetništa u vrhu prioriteta resora kojim rukovodi, saopštilo je Ministarstvo.

Atanasković je rekla da Ministarstvo privrede od ove godine sprovodi program namenjen ženama i mladima, za koji je opredeljeno 100 miliona dinara.

„U pitanju je kombinacija – bespovratna sredstva iz budžeta do 35 odsto vrednosti ulaganja, odnosno 45 odsto u nerazvijenim opštinama i kreditna sredstva Fonda za razvoj. Javni poziv je otvoren i traje dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine“, kaže Atanasković.

Atanasković je naglasila da je žensko preduzetništvo veliki i još uvek nedovoljno iskorišćen resurs i da zato mora da dobije podršku.

Ministarka je dodala da pored programa za žene i mlade, resor kojim rukovodi opredeljuje sredstva i za početnike u poslovanju, razvojne projekte i program za nabavku opreme.

Predstavnice Udruženja poslovnih žena Srbije istakle su da im je izuzetno drago što je na čelu srpske privrede žena koja je tokom svog rada ostvarila brojne pozitivne rezultate zbog čega je dobila nagradu „Žena zmaj“.

„Naše Udruženje broji 300 žena preduzetnica, koje vode mala i mikro preduzeća, činimo udeo od 30 odsto u ukupnom broju malih, srednjih i mikro preduzeća u našoj zemlji. Mnoge od njih su ‘Žene zmajevi'“, rekla je predsednica Udruženja Sanja Popović Pantić.

Naglasila je da je za njih podrška države od velike važnosti, kao i programi Ministarstva privrede koji su izuzetno značajni za sve žene koje žele da pokrenu svoj biznis.

Na sastanku je dogovorena zajednička saradnja na polju afirmacije ženskog preduzetništva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar