Pokrajinska vlada odvojila pare za Beocin, student. dom Evropa

NOVI SAD – Pokrajinska vlada utvrdila je danas nacrt pokrajinske skupštinske odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene brane na Tisi, čime je stvoren osnov za podizanje kategorije plovnog puta ove reke, kako je utvrđeno Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Srbije od 2015. do 2025. godine, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Time se takođe omogućava i projektovanje i izvođenje radova u cilju unapređenja uslova za prevođenje brodova u okviru brane na Tisi, povećanjem njenih kapaciteta, kako bi se obezbedilo istovremeno prevođenje više od jednog plovila.
Sadašnjom prevodnicom na brani zbog male dužine se ne mogu prevoditi veća plovila, što nepovoljno utiče na robni promet koji se odvija Tisom a rekonstrukcijom prevodnice i njenim povećanjem bi se taj nedostatak prevazišao i omogućilo bi se veće korišćenje Tise za prevoz velikih količina robe između Srbije i Mađarske.
Pokrajinska vlada je odvojila 9,8 miliona dinara za rešavanje problema vodosnabdevanja u naselju Karlica u Čereviću, opština Beočin, a novac je namenjen za nabavku hidromašinske opreme u pumpnoj stanici, te za izgradnju vodovodne mreže i elektroenergetske instalacije.

Vlada je izdvojila i tri miliona dinara za sanaciju krova i popravke na termomašinskim instalacijama u Studentskom domu „Evropa“ – Evropa kolegijum, koji godišnje obezbeđuje smeštaj za skoro 400 studenata iz cele Vojvodine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar