Pokrenut postupak protiv društva Vaillant

BEOGRAD – Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv privrednog društva Vaillant doo iz Beograda, distributera opreme za grejanje brendova „Vaillant“ i „Protherm“, zbog sumnje da navedeno društvo određuje cene pomenutih brendova u daljoj prodaji u našoj zemlji.

Komisija je izvršila nenajavljeni uviđaj u prostorijama tog privrednog društva i upoređivala veleprodajne i maloprodajne cene iz njegovog cenovnika sa maloprodajnim cenama iskazanim na internet stranicama pojedinih ovlašćenih distributera i utvrdila da su identične, kako međusobno kod svih posmatranih maloprodavaca, tako i sa cenama iz cenovnika dostupnog na internet stranici društva Vaillant, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da društvo Vaillant na osnovu dostupnih podataka nije prisutno na tržištu maloprodaje proizvoda brendova „Vaillant“ i „Protherm“ već samo preko svojih distributera.

Na osnovu analize i ocene prikupljenih podataka, Komisija je osnovano pretpostavila postojanje povrede konkurencije u smislu člana 10. Zakona, u vidu nedozvoljenog restriktivnog sporazuma, kojim društvo Vaillant određuje cene proizvoda brendova „Vaillant“ i „Protherm“ u daljoj prodaji tj. svojim distributerima.

Iz Komisije za zaštitu konkurencije Srbije pozivaju sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničkog stanja u ovom postupku da iste dostave na adresu Komisije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar