Posao za 300 radnika u novom pogonu Kalcedonije u Kuli

KULA – Peti proizvodni pogon koji je danas Kalcedonija grupa otvorila u Srbiji, prostire se na 4.500 kvadrata i zapošljavaće 300 radnika.

Prvi proizvodni pogon ove grupe u Srbiji otvoren je pre deset godina u Somboru, a nakon Sombora, Subotice, Rume, Apatina, i danas Kule, u toku je izgradnja još jednog objekta u Kikindi čije se otvaranje očekuje početkom sledeće godine.

Predsednik uprave grupe Kalcedonija Sandro Veronezi rekao je da će u Kuli realizovati novu poslovnu ideju sa manje ljudi u manjoj fabrici.

„Naša ideja je da dovedemo manje fabrike za one kojI žive u svom mestu i ne žele da putuju kako bi se napravila spona između posla i porodičnog života“, rekao je on.

U većim fabrikama radi se drugačije, objašnjava, dok je u manjim fabrikama posao pojednostavljen, ali blizak zaposlenima.

„Želimo da napravimo specijalizovane fabrike koje međusobno sarađuju i ubeđeni smo da u Srbiji postoji svetlija budućnost koja ne treba da bude bazirana na niskim zaradama, već će one biti sve veće“, rekao je Veronezi.

Predsednik opštine Kula Velibor Milojčić naveo je da će Aranđelovdan ove godine će biti upamćen kao novo poglavlje u Kulo koja „posle 30 godina zatvaranja fabrika otvara nova radna mesta“.

Kako kaže, to će omogućiti da mladi ne odlaze, već da se vraćaju i biće podstrek da sa još više energije nastavi rad na podizanju standarda života građana na viši nivo.

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lokašo rekao je da je odluka Kalcedonije da poveća svoje prisustvo u Vojvodini primer odlične saradnje dve zemlje.

„Prisustvo predsednika Vučića danas je gest velike pažnje koja se posvećuje saradnji Italije i Srbije i pažnje koja se posvećuje našim privrednicima. U celoj Srbiji italijanske firme zapošljavaju 25.000 radnika i cilj nam je da ostanemo jedan od najvećih investitora“, rekao je on.

On je naveo da Kalcedonija uvodi inovacije u svoje poslovanje i dodao da je baš u Kuli još jedna italijanska kompanija izgradila vetro-park.

Podvlači da Italija i Srbija zajedno rade „u Srbiji i za Srbiju“.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je otvaranje novih fabrika veća dobit za lokal, ali i za Vojvodinu i Srbiju u celini.

On je dodao da će u Kuli biti realizovane i druge velike investicije, put Stapar-Sivac, sportsko-rekreativni centar…

„Uradili smo i novi Dom zdravlja u Kuli ,bez ekonomskog razvoja nema razvoja ni u drugim oblastima i na tome će zajedno raditi“, zaključio je Mirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar