Poskupljuje porez na imovinu

U Beogradu će se sledeće godine primenjivati nove cene kvadratnog metra nepokretnosti, na osnovu kojih se obračunava porez na imovinu, pa će shodno tome neki građani plaćati i veći porez na imovinu nego ove godine.

Reč je o cenama građevinskog, poljoprivrednog, šumskog zemljišta, zatim stanova, kuća, poslovnih zgrada, garaža, a nove cene će se primenjivati na osnovu odluke Skupštine grada objavljene u Službenom listu Grada Beograda.

Cene kvadrata stana će biti veće u svim zonama, osim u šestoj gde će biti manje.

Ove godine cena kvadrata u šestoj zoni je 71.052 dinara, a sledeće će biti 68.035 dinara.

U ostalima zonama će vrednost kvadrata biti povećana za oko 1000 do 7.000 dinara po kvadratu.

Kod kuća za stanovanje, razlike u cenama kvadratnog metra ove i sledeće godine su znatno manje nego kod stanova, a kod nekih zona, cene će biti i niže nego ove godine.

Kod građevinskog zemljišta, razlike će biti najveće u prvoj zoni, gde je kvadrat ove godine imao cenu od 63.707 dinara, a sledeće će imati 66.946 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

porezporez na imovinuposkupljenje
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Neko mora da plati ovaj lopovluk i korupciju – a to sigurno nece biti ekipa na vlasti.

  • bambi

    To sto vestacki skace cena kvadratnog metra u BG ne znaci da treba da poraste porez na imovinu. Naime ako mogu za vise da prodam stan, utoliko mogu za manje da kupim. Ta njihova logika za povecanjem poreza je bolesna i poremecena. Ja sam i zano sta je stajalo iza onih predizbornih 100 evra sto su delili i ponizavali ljude. Sada ce oni tih 100 evra kroz razne manipulaciju deset puta da vrate nazad u kasicu. Osim toga tih sto evra sto su delili milostinju, uzeli su od banaka tako da su i njima napravili posao pustoseci ovaj jadni i napaceni narod. Inace moderno reketiranje i pljackanje gradjana od strane drzave se realizuju putem izmisljenih delatnosti. Pogledajte samo istinu u oci. Upravnici zgrada? Oko sokolovo? Komunalna policija? Parking manjaci? Porezi za na racunu za struju koje ni Mr. Bean ne bi mogao da objasni pocev od spremnosti pogona do reketiranja preko tzv. nacionalne televizije? Izmisljene letnje i zimske gume te menjanje na svakih sest meseci kao majmuni sto menjaju krzno? Porez na ekolosku drzavu? Porez na porez? Regsitracije preko 2000 ccm najvece u ovom delu Solarnog sistema? … Najjednostavnije i najpostenije je bilo pod turcima. Oni su brate rekli mi vam uzimamo 10% i ne diramo vas. Ovi ni sa 50%, koliko nam uzimaju, nisu zadovoljni. Ovo strasno. Ko ima decu, skolujte ih u inostranstvu. Ovo ovde je pakao. Ne da nema logike ovde nikakve nego nas toliko prave budalu da coveku dodje da se ispovrati.