Posle pogibije na deonici Lajkovac-Ub apel da se ne vozi putevima u izgradnji

Javna preduzeća Putevi Srbije i Koridori Srbije danas su pozvala vozače motornih vozila da ne koriste deonice auto-puteva u izgradnji, i da ne uklanjaju oznake i barijere jer je to krivično delo.

U noći izmedju subote i nedelje na neotvorenoj deonici Koridora 11 Lajkovac-Ub, u udesu su poginule dve osobe, a teže je povredjen vozač automobila u kojem su bile. Automobil je išao neotvorenim delom auto-puta jer je bila ukolonjena zaštitna barijera, a udario je u betonsku barijeru na drugom kraju te deonice.

Putevi Srbije i Koridori Srbije su naveli da gradjani puteve koji nisu u funkciji, pretvaraju u „trase za rekreaciju i trke“, ili sklanjaju barijere kako bi sebi skratili put i negde stigli brže.

U saopštenju dva preduzeća skrenuta je pažnja gradjanima da ne uništavaju, da ne oštećuju i da ne pomeraju saobraćajnu signalizaciju, da ne uklanjaju barijere u zoni radova, da ne otvaraju „divlje“ ulaze na auto-puteve i izlaze s njih, da ne seku ograde na autoputu, jer time direktno ugrožavaju živote učesnika u saobraćaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Balkan

    Znaci na ovoj deonici niti se sta radi niti bilo ko dezura, fantasticno. Nego da li je neko nakon nelegalne popravke koju je vrsilo preduzece Planum ako se ne varam po napisima, proverio da li je sve vraceno na mesto jer su morali da pomere signalizaciju kako bi kamioni prosli na tu deonicu. Ako nema tamo nikoga dezurnog, onda se ne moze reci da su to nesavesni gradjani i iskljucivo oni.

    • Anonimni

      Balkanac, pričaš napamet. Za to treba da odgovaraš. Na lomaču sa njim! Da li ti se sviđe kada te neko sasvim peti optuži za tešku kriminalnu radnju? Pukotine na asfaltu su zalivene pre nekoliko dana. Kao i rupe – zakrpljene. Zašto? Zato što je asfalt ispucao jer nije bilo održavanja autoputa 3 god. od kako je završen, kao i zato što nije dobro projektovano odvodnjavanje (kriv CIP). Rupe su otvorili radnici Planuma po nalogu Puteva Srbije, iz razloga uzimanja uzoraka. Radnje na krpljenju rupa i ispuni prslina je radio Planum, po nalogu Puteva Srbije. Voženi je stradao u nesreći jer: 1) je čeono udario u betonsku prepreku brzinom većom od 150km/sat, produžio i upao u jarak; 2) vozio putem koji nije otvoren za saobraćaj; 3) ušao na auto-put kako bi brže stigao; 4) skrenuo na auto-put pošto je video da znak više nije precrtan (meštani skinuli krst); 5) ušao na auto-put jer meštani već godinama voze ovim putem (traktore, kola, kamione..), pa su pomerili betonsku prepreku; 6) jer ostale deonice auto-puta nisu zaršene i put nije kompletiran. Ali ne. Svi napadnite one koji rade. Ovaj narod voli neradnike!