Pošta će nabaviti još električnih i hibridnih vozila

NOVI SAD – Pošta Srbije planira značajno uvećanje udela električnih i hibridnih vozila u Poštinoj floti i voznom parku, a već do kraja godine i nabavku drugih mikro-vozila, među kojima 300 električnih bicikala, najavio je danas v.d. direktora tog preduzeća Zoran Đorđević.

Tokom učešća na konferenciji „EV days“ u Novom Sadu, Đorđević je govorio na panelu posvećenom pozitivnim primerima upotrebe zelenih vozila u različitim biznisima i izložio Poštino tehnološko rešenje za rast udela zelenih vozila u poštanskoj mreži, saopštila je Pošta.

Đorđević je, nakon jednogodišnje upotrebe i testiranja prvih elektromobila na dostavi pošiljaka u najužim gradskim jezgrima Beograda, Novog Sada i Niša, rekao da su tako ostvarene značajne ekonomske uštede na troškovima održavanja, pogonskog goriva u odnosu na konvencionalne motore sa unutrašnjim sagorevanjem i troškovima registracije.

U Novom Sadu je danas održan i kolegijum poslovodstva Pošte Srbije, nakon čega je direktor Đorđević razgovarao sa zaposlenima u stručnim službama u sedištu Radne jedinice Novi Sad, i obišao najveću poštu 21101, poštu u TC Spens, kao i Regionalni poštansko-logistički centar Novi Sad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar