Pošta Srbije: Poštanske marke u čast završetka izgradnje gasovoda Balkanski tok

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević sastao se danas sa tehničkim direktorom ruske kompanije IDC Denisom Murzipovim, posle uspešne realizacije zajedničke emisije ekskluzivnih poštanskih maraka kojima je obeležen završetak izgradnje gasovoda Balkanski tok, saopštila je danas Pošta.

Kompanija IDC glavni je izvodjač radova na gradnji sistema za transport prirodnog gasa „Magistralni gasovod granica Bugarske – granica Madjarske“ na teritoriji Srbije. Tokom izgradnje gasovoda angažovano je više od 3.000 stručnjaka različitih profesija i više od 1.000 jedinica gradjevinske opreme.

„Glavni doprinos ovom medjunarodnom projektu, koji predstavlja potvrdu prijateljskih odnosa i saradnje na svim nivoima izmedju Srbije i Rusije, kao i razvojne politike za bolju budućnost Srbije predsednika Aleksandra Vučića, dali su upravo srpski i ruski graditelji“, navodi se u saopštenju.

Murzipov je Djordjeviću uručio ekskluzivno izdanje poštanskih maraka kao izraz zahvalnosti za plodnu saradnju, dok je Djordjević uzvratio potpisanim autorskim delima kreatora maraka Pošte Srbije Miroslava Nikolića – printovima slika koje su nastale u procesu izrade filatelističkog izdanja kojim je obeležen završetak izgradnje gasovoda Balkanski tok.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar