Potpisan Sporazum sa Nemačkom o promociji energetske efikasnosti

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović danas je sa predstavnicima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) potpisala Sporazum o sprovođenju projekta “Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji”, čija je vrednost 1,5 miliona evra.

Ugovor su sa nemačke strane potpisali direktorka GIZ-a u Srbiji Daniela Funke i vođa projekta Til Barmaer, u prisustvu ambasadora Nemačke u Srbiji Tomasa Šiba.

MIhajlović: Očekujem razumevanje Šolca i Vučića

Poptpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je, uoči posete nemačkog kancelar Olafa Šolca i njegovog sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da očekuje dobar razgovor i pravo razumevanje dvojice državnika.

„Kancelar Šocl je dobrodošao. Imamo vrlo bliske odnose u oblasti ekonomije, politike, ukupnih bilateralnih odnosa, koji su u odnosu na sve druge države EU možda najintenzivniji i najjači kada se gleda kroz ekonomiju, ali i kroz političkje odnose. Očekujem dobar razgovor i pravo razumevanje između dvojice državnika“, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara nakon potpsivanja Sporazuma sa predstavnicima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar