Potpisan ugovor s kineskom fimom o izgradnji auto-puta Novi Beograd-Surčin

Komercijalni ugovor o izgradnji 7,9 kilometara auto-puta od Novog Beograda do Surčina, danas je potpisan u Beogradu.

Ugovorena vrednost je 70,5 miliona dolara, a završetak radova planiran je do kraja 2021. godine.

Deonica Novi Beograd-Surčin biće deo auto-puta E-763, duž „Koridora 11“, odnosno auto-puta „Miloš Veliki“ koji će biti otvoren večeras.

Ugovor s kineskom kompanijom „China Communications Construction Company Ltd“ (CCCC) o projektovanju i izgradnji, potpisali su direktor ogranka CCCC za Srbiju, Džang Sjaojuen, ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

„Deonica Novi Beograd-Surčin treba da nam pomogne da se mnogo jednostavnije dodje na auto-put ‘Miloš Veliki’. Nadamo se da ćemo na ovoj deonici početi radove 1. marta 2020., a pre toga ćemo u decembru ove godine, na Svetog Nikolu, pustiti u saobraćaj i deonicu Surčin-Obrenovac, koju takodje gradi kompanija CCCC“, rekla je Mihajlović posle potpisivanja ugovora, a saopštilo to ministarstvo.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo rekla je da je danas važan dan za saradnju Kine i Srbije, jer se otvara deonica auto-puta od Obrenovca do Ljiga.

„Još jednom zahvaljujem srpskoj strani, predsedniku Srbije i potpredsednici Vlade na poverenju u kineske kompanije, u kinesku tehnologiju i kineski kvalitet. Sigurna sam da će sve kineske kompanije koje rade u Srbiji, uključujući CCCC, učiniti sve da ispune sve svoje obaveze“, kazala je Bo.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je potpisivanju, saopštio je njegov kabinet.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar