Potpisana inicijativa za rekonstrukciju mosta na Drini

BRATUNAC – Načelnik opštine Bratunac u Republici Srpskoj Srđan Rankić i predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović, potpisali su inicijativu za rekonstrukciju starog mosta na Drini i nastavak aktivnosti izgradnje tunela ispod Proslopa na putu
Ljubovija-Valjevo-Beograd.

Ova inicijativa i projekti u srednjem Podrinju biće upućeni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, prenosi portal eKapija.

„Srbija i predsednik Vučić uložili su velike napore da se izgradi most Bratoljub na Drini, kao i da se realizuju drugi projekti koji doprinose poboljšanju uslova života i razvoju ovih krajeva. Nakon puštanja u funkciju novog mosta, neophodno je izvršiti rekonstrukciju starog mosta, koji će se koristiti kao pešački most“, izjavio je Rankić.

On je istakao da stari most na Drini ima istorijsku vrednost i značaj, te da ga treba dovesti u funkcionalno stanje.

Rankić je naglasio da je veoma važna i inicijativa u vezi sa tunelom kod Proslopa, jer će on srednje Podrinje povezati sa autoputem Miloš Veliki.

„Lično smatram da će to biti aorta života srednjeg Podrinja i da će doprineti razvoju Ljubovije i Bratunca, kao i svih susednih opština“, ocenio je načelnik bratunačke opštine.

Rankić je poručio da će raditi na realizaciji što više projekata na osnovu specijalnih paralelnih veza RS sa Srbijom.

Nakon potpisivanja inicijative predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović izjavio je da će nastaviti saradnju sa opštinom Bratunac i da će sve što je dobro unaprediti.

„Već je započeta izrada projektne dokumentacije za tunel, što će ubrzati razvoj srednjeg Podrinja, odnosno Bratunca i Ljubovije“, naveo je Jovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar