Predstavljeni potencijali komunalne privrede

BEOGRAD – Na međunarodnom sajmu komunalne opreme „Komdel ekspo“, održanom od 5. do 7. juna na „Šumadija sajmu“ u Kragujevcu, predstavilo se više od 30 proizvođača, uvoznika i distributera komunalne opreme

To je bila prilika da se predstavi deo ogromnog potencijala, ali i ukaže na ključne probleme ovog sektora privrede.

Sajam je otvorio direktor Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga Predrag Lučić, koji je rekao da sajam kao platforma za proizvođacve komunalne opreme i korisnike, kupce, odnosno javno-komunalna preduzeća, predstavlja i platformu za razvoj komunalne delatnosti u Srbiji narednih godina.

Sekretar Udruženja za komunalne delatnosti PKS Dalibor Joknić izjavio je da je u interesu svih da performanse ovog sektora budu podignute na viši nivo, podsećajući da se komunalni sektor oslanja na cetiri stuba – država, lokalna samouprava, javno – komunalna preduzeća i građani.

Drugog dana sajma, u okviru pratećeg programa, održana je zajednička svečana sednica Odbora Udruženja za komunalne delatnosti PKS, kao i okrugli stolovi na temu „Poglavlje 27 – izazovi i uloga lokalnih samouprava u komunalnom sistemu“, saopšteno je iz PKS.

Organizatori sajma, koji je najznačajnija smotra komunalne privrede u 2019, su Privredna komora Srbije, Poslovno udruženje komunalnih preduzeća „Komdel“, JKP „Šumadija Kragujevac“ i „Šumadija sajam“, a pokrovitelj ove manifestacije je Grad Kragujevac, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar