Preduzeću Rudnik nagrada EK za bezbednost i zdravlje na radu

Preduzeće Rudnik i flotacija Rudnik dobilo je danas u Valeti na Malti prestižno priznanje Evropske komisije (EK) iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu za 2016. godinu, na medjunarodnom takmičenju EK u okviru kampanje „Zdrava radna mesta za sve generacije“.  

Nagrada preduzeću Rudnik pripala je za rad na temu „Sveobuhvatno sprovodjenje bezbednog i zdravog rada za sve zaposlene uz stalnu primenu i dopunu Akta o proceni rizika“.

Priznanje je uručeno autorima rada, izvršnom direktoru Zoranu Nedeljkoviću i savetnici za hemiju i ekologiju Ljiljani Obrenović.

Preduzeće Rudnik je prvo preduzeće iz Srbije koje je dobilo prestižnu nagradu EK, a to je i prvi put da je jedna kompanija sa prostora bivše SFRJ osvojila priznanje u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Nacionalno takmičenje u Srbiji sprovelo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Uprava za bezbednost i zdravlje na radu.

U nagradjenom radu preduzeća Rudnik i flotacija Rudnik istaknuto je uspešno sprovodjenje socijalnog dijaloga izmedju poslodavaca i predstavnika zaposlenih uz holistički – humanistički pristup realizacije i primene konvencija i preporuka Medjunarodne organizacije rada kroz organizovanu prevenciju, navodi se u saopštenju preduzeća Rudnik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar