Prelaz Santovo-Backi Breg se priprema za teretni saobracaj

BEOGRAD/NOVI SAD – Predstavnici Puteva Srbije i Zavoda za urbanizam Vojvodine predstavili su danas projekat razvoja prekograničnog prelaza Santovo-Bački Breg sa carinarnicom i objektima u funkciji teretnog saobraćaja, saopšteno je iz Zavoda za urbanizam Vojvodine.

Na ovom graničnom prelazu saobraćaj je sada omogućen samo putničkim i teretnim vozilima do tri i po tone a njegovim proširenjem za sve vrste teretnog saobraćaja omogućiće se protok svih vrsta robe, a rasteretiće se i postojeći granični prelazi.

Takođe će se smanjiti zastoji na granici što će dati nove mogućnosti za razvoj ekonomskih i svih drugih veza dveju zemalja kao i bolju pograničnu saradnju regija u Srbiji i Mađarskoj.

Projekat se finansira iz Interreg IPA fondova Evropske unije a partneri na projektu su Nacionalna agencije za infrastrukturu Mađarske (NIF Zrt.), Zavod za urbanizam Vojvodine i Putevi Srbije.

Projekat bi, navodi se u saopštenju, trebalo da se završi do 30. septembra ove godine a ukupan budžet iznosi oko 469.000 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar