Prijavite povredu konkurencije na tržištima Srbije

BEOGRAD – Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) pokrenula je kampanju kojom ohrabruje sve koji imaju informacije o povredi konkurencije na tržistima Srbije da im se obrate, objaviljeno je danas na internet stranici Komisije.

KZK se može kontaktirati putem mejl adrese inicijativa@kzk.gov.rs ili telefonskim pozivom na broj 011 38 11 958 gde se mogu dobiti informacije o svim detaljima u vezi sa mogućnošću podnošenja inicijative za ispitivanje povrede konkurencije kao i načinima kako se to može učiniti.

Ova Komisija postupak ispitivanja povrede konkurencije može pokrenuti i na osnovu primljenih inicijativa pa poziva i ohrabruje sve koji raspolažu informacijama ili podacima o postojanju bilo koje povrede konkurencije, da se jave i podnesu inicijativu za pokretanje postupka pred Komisijom.

„Podnete inicijative biće analizirane i obrađene od strane ovlašćenih službenih lica Komisije a podnosioci inicijative biće, odmah po okončanju njene obrade, obavešteni o ishodu“, saopštila je KZK.

Kako je navedeno kada Komisija pokrene postupak ispitivanja povrede konkurencije na osnovu podnete inicijative, podnosioci će moći da budu obavešteni o toku ispitnog postupka.

“ Podnosioci inicijativa nemaju svojstvo stranke u postupku pokrenutom po službenoj dužnosti na osnovu njihove inicijative, ali njihov identitet, kao i podaci koji predstavljaju poslovne tajne ili drugi poslovno osetljivi podaci, mogu biti zaštićeni“, napomenuli su iz KZK.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar