Privredna komora Srbije poziva privrednike da se vakcinišu

BEOGRAD – Da bi naša privreda mogla da radi nesmetano, neophodno je da se privrednici, vlasnici kompanija i zaposleni vakcinišu što pre i u što većem broju i Privredna komora Srbije ih poziva da to i urade, kaže direktor u PKS Mihailo Vesović.

Vesović je Tanjugu rekao da kompanije i vlasnici kompanija, koji imaju potrebu da se organizuju masovne vakcinacije ili im je potrebna tehnička pomoć, mogu da se obrate svojim regionalnim privrednim komorama ili Privrednoj komori Srbije.

„U tom slučaju omogućiće im se kontakt sa nadležnima koji rade vakcinaciju i vakcinacija po potrebi organizovati ili u samim kompanijama ili na najbližoj lokaciji, kako se ne bi gubilo mnogo vremena od posla i kako bi se sve obavilo efikasno i na najpraktičniji način“, objašnjava za Tanjug Vesović.

Dodaje da je do sada kroz sistem Privredne komore vakcinisano oko 20.000 zaposlenih i da se javilo više od 600 kompanija, čiji zaposleni su vakcine dobili na radnom mestu ili najbližem lokalnom punktu.

Vesović navodi da kada je o obolelila reč, trenutno između tri i četiri procenta zaposlenih ne dolazi na posao zbog infekcije kovidom.

„Srbija se sada nalazi u specifičnom trenutku, kada je deo populacije vakcinisan a deo još nije i veoma je važno da se u narednih mesec-dva vakcinišu svi oni građani koji žele da prime vakcinu. Samo tako ćemo obezbediti da se vratimo normalnom životu i da privreda funkcioniše, da rade hoteli, krene turizam“, naglašava Vesović.

Dodaje da kompanije imaju veliki interes da se njihovi zaposleni vakcinišu i ostanu zdravi kako bi moglo normalno da se radi ali i da se život vrati u uobičajene tokove.

„Želimo da potaknemo i one koji se dvoume ili imaju neke tehničke probleme da organizuju vakcinaciju ili kojima vakcina nije bila tako lako dostupna“, kaže Vesović i navodi da je i za njih sada pravi trenutak da se i oni odluče i vakcinišu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar