Prvi put nagrade „Serđo Markione za studente i učenike“

KRAGUJEVAC – Kompanija Fijat Krajsler automobili je u čast sećanja na Serđa Markionea preimenovala svoj program višegodišnje podrške deci zaposlenih za trud i ostvarene rezultate u školi i na fakultetima u Srbiji i ove godine nagradila 20 najboljih.

Tako su prvi put dodeljene nagrade pod imenom „Serđo Markione nagrade za studente i učenike“, saopštila je kompanija FCA Srbija.

U okviru globalnog programa „Serđo Markione – nagrade za dostignuća studentata i učenika“, FCA Srbija nastavlila je značajni kontinuitet i proglasila pobednike u Srbiji dodelivši vredne novčane nagrade deci zaposlenih koja su u 2018. ostvarila uspehe u svojim školama i na fakultetima.

Nagrade se dodeljuju zemljama gde Grupacije FCA i CNH Industrial imaju značajno prisustvo, kao što su Brazil, Kina, India, Francuska, Belgija, Poljska, Španija, Portugalija, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Agrentina, Kanada, Meksiko i Srbija.

Program nagrada i školarina osnovan 1996. godine, sada nazvan Sergio Marćionne – student aćievement awards, svake godine dodeljuje i oko 2.000 priznanja za one koji su dostigli najbolje rezultate na kraju školske godine.

Podrška deci zaposlenih za njihovo školovanje, deo je globalne strategije društvene odgovornosti FCA grupacije širom sveta, navedeno je u saopštenju.

U Srbiji priliku da konkurušu za vredne nagrade, imali su svi svršeni srednjoškolci, diplomci akademskih i master studija, čiji su roditelji u radnom odnosu u kompaniji FCA Srbija, FCA Plastik i FCA Servis.

Program se u Srbiji srporovodi u kontinuitetu od 2014. godine i od tada godišnje nagradi na desetine mladih ljudi.

Kompanija FCA Srbija d.o.o. Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat kompanije FIAT Ćrysler Automobiles (FCA) sa Vladom Srbije, pri čemu FCA Grupacija poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva, navedeno je u saopštenju.

Inače, radnici Fijata u Kragujevcu su, kao i svake godine, otišli na letnji kolektivni godišnji odmor koji će trajati do 3. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar