PSG: Država da objavi ugovor o koncesiji za beogradski aerodrom

Odbor Pokreta slobodnih gradjana (PSG) za saobraćaj je danas pozvao državne organe da objave ugovor o koncesiji za beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sa francuskom kompanijom „Vansi“, da bi se otklonile nedoumice.

Pokret je u saopštenju naveo da je još 7. februara poslaot zahtev nadležnim organima da dostave ugovor, ali odgovor nije stigao.

PSG prenosi da mu je rečeno da nije objavljen ni ugovor o koncesiji za aerodrom u Zagrebu što je, kako ukazuje, neistina.

„Ugovor o koncesiji za aerodrom u Zagrebu objavljen je dva dana nakon uplate prve rate koncesije“, naveo je PSG i upitao zašto gradjani Srbije treba da nagadjaju šta piše u ugovorima koje vlast potpisuje u njihovo ime.

PSG je ocenio da nije potrebna i da nije opravdana koncesija za aerodrom „Nikola Tesla“.

„Državne vlasti su aerodrom ‘Nikola Tesla’ dale pod koncesiju jer nisu sposobni da ga razvijaju i njime upravljaju, a sada preuzimaju aerodrom ‘Konstantin Veliki’ u Nišu koji je ostvario ogroman rast kako bi upravljale bolje od sadašnjeg menadžmenta, što je samo po sebi kontradiktorno i izaziva sumnju“, ocenio je Pokret.

PSG smatgra da sumnju budi i izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se „niški aerodrom razvijao na štetu beogradskog“.

„Ako u ugovoru o koncesiji ili bilo kojem drugom ugovoru o javno-privatnom partnerstvu nema nikakvih spornih stavki, ne postoji ni jedan razlog da javnost ne bude upoznata sa njima“, naveo je PSG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar