Putnici po šesti put proglasili Rajaner najgorim avio prevoznikom

LONDON – Avio-kompanija Rajaner proglašena je šestu godinu uzastopno za najgoreg prevoznika koji pruža usluge na britanskim aerodromima, preneo je list Ivning Standard.

Prema godišnjem istraživanju britanskog udruženja potrošača Vič? (Whić?), putnici su avio-prevozniku sa sedištem Dablinu dali najniže ocene za sistem ukrcavanja, udobnost sedišta, osveženje na letovima i opremljenost kabina, tako da je ostvario ukupan skor od samo 40 odsto.

Na pitanje s kojom avio-kompanijom nikada ne bi leteli, čak dve trećine (70 odsto) od 7.901 učesnika ankete imenovalo je Rajaner, navodi list.

U tekstu se dodaje da je Uprava za civilnu avijaciju pokrenula u decembru postupak protiv Rajanera zbog odluke kompanije da ne isplati obeštećenje putnicima zbog poremećaja i otkazivanja letova izazvanih štrajkovima letačkog osoblja tokom leta 2018.

Ova avio-kompanija se takođe suočila s kritikama zbog toga što je dva puta prošle godine menjala politiku prema ručnom prtljagu, uvodeći posebnu naknadu za putnike s malim koferima, što građani vide kao „skriveni trošak“.

Iz pomenutog udruženja potrošača tvrde da je kroz „skrivene troškove“, kao što je naknada za ručni prtljag ili za prioritet ukrcavanja, Rajaner lani inkasirao 1,75 milijardi funti.

Od ostalih avio-prevoznika, na dnu liste se za letove na kratkim linijama nalaze i „Tomas Kuk Erlajns“ (52%), Vizer (54%), Vueling Erlajns (54%) i Britiš Ervejz (56%).

IziDžet se našao u „zlatnoj sredini“ s rezultatom od 63 odsto, navodi Ivning Standard.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avio prevoznik
Komentari (0)
Dodaj komentar