Radna grupa razgovarala o sigurnosti snabdevanja energijom

BEOGRAD – Radna grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, danas je održala sastanak na kojem je razmotrila aktivnosti najvažnijih energetskih subjekata u vezi sa pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

Tokom sastanka bilo je reči o obezbeđivanju sredstava i energenata do kraja marta, kao i o merama za racionalno i efikasno korišćenje energije i energenata, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

Predstavnici JP „Elektroprivreda Srbije“ predstavili su podatke o trenutnoj situaciji i projekcijama kad je reč o proizvodnji i uvozu uglja i električne energije, kao i o pogonskoj spremnosti i planiranim remontima na kopovima i termoelektranama, te uticaju suše i niskog vodostaja na proizvodnju u hidroelektranama.

Predstavnici Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“ i Beogradskih elektrana izvestili su o snabdevenosti energentima i stepenu izvršenja remonta u toplanama u Srbiji.

Na sastanku su predstavljeni i podaci o popunjenosti skladišnih kapaciteta i snabdevanjem i distribucijom u gasnom sektoru, kao i poslednji podaci Uprave za rezerve energenata i Republičke direkcije za robne rezerve po pitanju zaliha energenata za zimu.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, sem predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su pored ostalih i predstavnici „Elektrodistribucije Srbije“, „Elektromreže Srbije”, „Srbijagasa“, „Transportgasa“, „Naftne industrije Srbije“, JP Srbijašume, Sekretarijata za energetiku Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, RHMZ i „Srbija kargo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar