Raičević: Hotel „Planinka“ velelepan, nastavićemo da ulažemo

KURŠUMLIJSKA BANJA – Hotel „Planinka“ u Kuršumlijskoj banji je rekonstrukcijom, koja je trajala tri godine, postao Velelepni hotel na 18.000 kvadratnih metara uz potpuno uređen banjski prostor, izjavio je predsednik odbora direktora Akcionarskog društva „Planinka“ Radovan Raičević.

„Dvesta soba, medicinski blok, restorani, bazeni, velnes i još mnogo toga od danas čeka naše goste“, rekao je Raičević na ceremoniji otvaranja rekonstruisanog hotela, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Raičević je pozdravio prisutne i posebno zahvalio predsedniku Vučiću na podršci da se ovaj projekat realizuje.

Naveo je da je A.D. „Planinka“ 1980. godine sagradila hotel „Žubor“ u saradnji sa fondom PIO, a da se posle pet godina Kuršumlijska banja odvojila i pokušala samostalno da radi.

Podsetio je da je 2006. godine prestala sa radom i da je za to vreme „uništeno sve što je vredelo“.

Kako je rekao, bez obzira na težinu zadatka A.D. „Planinka“ je 2020. godine potpisala ugovor sa Direkcijom za imovinu Srbije i počela sa obnovom.

Raičević je naveo da je Planinka u izgradnju Kuršumlijske banje uložila više od 15 miliona evra i zaposlila 100 radnika, te da je sa hotelom u Lukovskoj banji u poslednje tri godine zaposleno više od 200 radnika.

„Sa tri banjska centra i ukupno 600 radnika u turizmu postali smo značajan faktor razvoja Kuršumlije, topličkog kraja i celog juga Srbije“, rekao je on i dodao da su u izgradnji hotela i u Lukovskoj i u Kuršumlijskoj banji imali podršku Ministarstva privrede kroz subvencije od 20 odsto.

„Kao firma, nastavićemo i dalje da ulažemo i gradimo i da zajedno sa Vladom Srbije doprinesemo da jug Srbije bude razvijen i poželjno mesto za život“, dodao je Raičević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar