Ranko Vuković novi generalni direktor FAP-a

Nadzorni odbor Fabrike automobila Priboj (FAP) imenovao je danas Ranka Vukovića za novog generalnog direktora tog preduzeća, rekao je agenciji Beta predsednik Štrajkačkog odbora Miroslav Mršević.

Vuković je bivši direktor Industrije motora Rakovica, a na novu dužnost je imenovan na predlog Vlade Srbije, koja formalno ne postavlja direktore preduzeća u restrukturiranju.

Radnici FAP-a su posle imenovanja novog generalnog direktora zamrzli štrajk i čekaju da vide kakav će biti njegov plan za rešavanje problema u toj fabrici.

„Naši zahtevi su opstanak FAP-a, isplata svih zaostalih zarada i povezivanje radnog staža. Pratićemo da li se radi na ispunjavanju tih zahteva i ako se uverimo da se to ne sprovodi opet ćemo stupiti u štrajk“, kazao je Mršević.

Radnici FAP-a su juče odmrzli štrajk jer u četvrtak, 10. marta, nije imenovan novog generalnog direktora, kako je ranije bilo dogovoreno.

Štrajk radika FAP-a počeo je 23. februara, ali je zamrznut 3. marta posle dogovora s predstavnicima vlade o rokovima isplate zaostalih zarada i imenovanju nove uprave.

Od tada su isplaćene dve od devet zaostalih zarada.

FAP zapošljava oko 650 radnika i jedno je deset preostalih preduzeća u restrukturiranju čija zaštita od poverioca ističe 31. maja ove godine. Ako do tada ne bude nadjeno rešenje, preduzeće mora da ide u stečaj.

Povezane vesti:

Radnici FAP-a opet u štrajku

Postignut dogovor o prekidu štrajka u FAP-u

Ministarstvo privrede za razgovore s radnicima FAP-a

Radnici FAP-a počeli štrajk gladju

Država pravi plan da spasi FAP

Radnici FAP-a nastavljaju štrajk

Radnici FAP-a traže garancije da fabrika neće biti ugašena

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar