Rast u prvom kvartalu 4,3 odsto, recesija ne dolazi u obzir

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je rast Srbije u prvom kvartalu 4,3 odsto i istakao da smo daleko od recesije.

Predsednik je, odgovarajući juče na pitanje novinara da li bi građanima savetovao da „stegnu kaiš“ pošto ekonomski stručnjaci najavljuju recesiju i krizu, rekao da je naša procena u ovom trenutku da ćemo biti na +3,7 u drugom kvartalu, tako da recesija ne dolazi u obzir što se Srbije tiče.

Vučić je naglasio da su to dobre vesti i da je zato govorio o povećanju plata i penzija.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, rekao je da nam je mali i sve uži manevarski prostor, ali da moramo da budemo ozbiljni i govorimo o teškim stavrima, ali da nema kuknjave nego borba.

Odgovarajući na pitanje u kojoj meri su značajni događaji iz prošlosti da bismo razumeli sadašnjost i doneli mudre odluke za budućnost, Vučih je rekao da mnogo toga nismo razumeli i da čak i danas zbog emocija ne donosimo uvek stoprocentno racionalne odluke, ali je istakao da je njegov posao da koliko je moguće odluke racionalizuje.

“ Mislim da je bilo važno da ljudi čuju mnogo toga i da dobiju mnogo informacija iz različitih oblasti i da budu sigurni da ćemo se boriti da Srbija nastavi da sigurno plovi u stabilnom okružneju, mirnom okruženju u buducnosti i da ćemo da radimo zajedno“, rekao je Vučić na kraju obraćanja građanima.

Zamolio je ljude da razumeju težinu situacije u kojoj se nalazimo, teškoće sa kojima se suočavamo i da bar po najvažnijim pitanjima imamo zajednički i jedinstven stav jer samo tako, kako je istakao, „Srbija može sebe da sačuva, sebe da zaštiti i da ide napred“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar